Obavlja se za učenike koji stanuju na području Mjesne zajednice Ivanja Reka, na relaciji koja iznosi l2 km u jednom pravcu. Ugovore s prijevoznikom i izbor prijevoznika obavlja Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport. I u ovoj školskoj godini prijevoz će  obavljati  poduzeće  ZET, s dva autobusa.

Vozači autobusa trebali bi biti stalno  raspoređeni na rad za ovu školu, što ponekad u praksi nije moguće i stvara nam manje probleme. Satnica dovoženja učenika na nastavu slijedi raspored nastavnih sati, a isto tako je organiziran i povratak učenika nakon završene nastave. Zbog većeg broja razreda u kojima su djeca koja putuju te organizacije izborne nastave, nije moguće zadovoljiti sve sudionike (prijevoznike, roditelje, školu) pa se može dogoditi da neka djeca moraju čekati prijevoz autobusom.

Školi je omogućeno da,  ove autobuse koristi i za ostale potrebe u odgojno-obrazovnom procesu (posjete priredbama i institucijama na području grada) ukoliko to ne remeti njihov dnevni raspored prijevoza, po cijeni od 9 kuna/km, što plaćaju roditelji učenika.

Zet-ovi autobusi koji se koriste u prijevozu školske djece sukladno Pravilniku o prijevozu učenika, opremljeni sigurnosnim pojasevima, ABS sustavom i sigurnosnom sklopkom za smanjenje opasnosti od požara nakon zaustavljanja vozila. Prednja i stražnja strana autobusa obojana je žuto, a  posebno su označeni i izlazi u slučaju nužde.


 

OBAVIJESTI:

/ postavljena obavijest: 18.1.2019. /

Zbog radova privremeno se uspostavlja stajalište u Ivanjorečkoj kod KBR 74, za školsku djecu koja koriste školsku liniju 851 OŠ F. K. Frankopana – Hruščica >>