kategorija / OBAVIJESTI

NASTAVA NA DALJINU

Oš Frana Krste Frankopana | SEECEL

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 16. travnja 2020. - 08,00h

/.. Obavijest za roditelje i učenike / Virtualna školska knjižnica >>

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 14. travnja 2020. - 10,00h

ORGANIZACIJA NASTAVNOG DANA u nastavi na daljinu – 5. tjedan

- Nastava se organizira prema redovitom rasporedu predmeta za taj dan.


- Svi predmetni učitelji će u vremenu od 8.00 do 9.30 staviti objavu-zadatak za svoj predmet u svakom razredu u kojem taj dan imaju nastavu. Uz objavu će staviti dodatna pojašnjenja o načinu komunikacije i rokovima te zahtjev učenicima da u prostoru za odgovore potvrde objavu.


- Svi učenici dužni su odgovoriti na objave predmetnih učitelja koji im taj dan drže nastavu. Odgovore da su prisutni i preuzeli zadatak trebaju staviti u vremenu od 8.00 do 12.00 sati. Ukoliko, zbog opravdanih razloga to nisu u mogućnosti,  o tome mogu obavijestiti razrednika ili pedagošku službu.


- Svi predmetni učitelji dužni su  od 12.00 sati tijekom dana provjeriti jesu li svi učenici odgovorili na objavu za njihov predmet te u e-Dnevnik upisati učenike koji to nisu učinili.


- Roditelji su dužni razredniku opravdati svaki takav „izostanak“ učenika. 

 

Ravnateljica: Jadranka Bjelica, 14.04.2020.

/.. Preuzmite dokument >>

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 09. travnja 2020. - 10,00h

OBAVIJEST RODITELJIMA – PLAĆANJE PRODUŽENOG BORAVKA I ŠKOLSKE PREHRANE

Poštovani, obzirom na činjenicu da je zbog provođenja preventivnih zaštitnih aktivnosti od moguće zaraze koronavirusom, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine, obustavljen odgojno-obrazovni rad u osnovnim školama Grada Zagreba, obavještavamo vas kako roditelji neće morati plaćati punu cijenu programa produženog boravka te će se iznos plaćanja umanjiti za one dane koje učenici neće provesti u školi. Ista odredba vrijedi i za plaćanje školske prehrane. Ukoliko roditelji budu imali dodatnih pitanja mogu ih uputiti na službeni e-mail škole.

 

Ravnateljica: Jadranka Bjelica, 09.04.2020.

/.. Preuzmite dokument >>

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 09. travnja 2020. - 09,00h

OBAVIJEST RODITELJIMA - PROLJETNI ODMOR UČENIKA


Poštovani, sukladno uputama Gradskog ureda za obrazovanje i uz prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, PROLJETNI ODMOR UČENIKA OŠ Frana Krste Frankopana počinje 10. travnja 2020. godine, a završava 13. travnja 2020. godine. Nastava počinje u utorak 14. travnja 2020. godine prema redovitom rasporedu – B – turnus.


Ravnateljica: Jadranka Bjelica

/.. Preuzmite dokument >>

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 06. travnja 2020. - 08,00h

Raspored za A turnus 06.4.2020. - 10.04.2020

Predmetna nastava

Raspored za A turnus 06.4.2020. - 10.04.2020

Razredna nastava

/.. Raspored - 1a >>

/.. Raspored - 1.b >>

/.. Raspored - 2.a >>

/.. Raspored - 2.b >>

/.. Raspored – 3.a >>

/.. Raspored – 3.b >>

/.. Raspored – 4.a >>

/.. Raspored – 4.b >>

 

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 01. travnja 2020. - 10,00h

NASTAVA NA DALJINU - OBAVIJEST RODITELJIMA

Poštovani roditelji, iako je vama i vašoj djeci ovo teška i zahtjevna situacija, hvala svima koji se redovito uključuju i ulažu trud u ispunjavanje i rješavanje zadaća i zadataka koje zadaju učitelji. Zbog važnosti situacije i evidencije u e-Dnevniku, dužna sam ponoviti – temeljem odluke Ministarstva, dok traje ugroza od korona virusa, nastava na daljinu obvezna je za sve učenike.


Iako neki od vas i dalje imaju objektivne teškoće vezane uz opremu i internet, važno je poštivati osnovna pravila:

1. EVIDENTIRANJE PRISUTNOSTI UČENIKA
- Svaki nastavni dan, svaki učenik dužan je, u vremenu od 8.00 do 9.30, uključiti se u svoj Teams razred te ispod objave razrednika, u rubriku"Odgovori" napisati „Prisutan“. Razrednici će na taj način svaki dan "prozivati" učenike i evidentirati njihovu prisutnost. Ukoliko se učenik iz objektivnog razloga ne može javiti, o tome on ili roditelj trebaju obavijestiti razrednika na način koji im odgovara i dostupan im je. Ukoliko razrednik ne dobije obavijest, dužan je obavijestiti roditelje i pedagošku službu. Jednaka uputa vrijedi i za javljanje predmetnim učiteljima koji će, prema rasporedu, stavljati objave i "prozivati" učenike te evidentirati prisutnost. Učitelji su dužni svaki dan u e-Dnevnik unositi evidenciju tko nije bio prisutan. Roditelji su dužni razredniku opravdati izostanak.

2. PREUZIMANJE MATERIJALA I ISPUNJAVANJE ZADAĆA
- Svi učenici dužni su preuzeti zadatke i napraviti što im je zadano od strane predmetnih učitelja. Ukoliko to, zbog objektivnih teškoća, nisu u mogućnosti, o tome , u što kraćem roku, trebaju obavijestiti predmetnog učitelja ili razrednika, koji će pokušati dostaviti iste na neki drugi način. Uskoro će se vrednovanje učenika, prema naputku Ministarstva, upisivati u e-Dnevnik. Molim sve učenike, koji to još nisu učinili, da se aktivno uključe u nastavu na daljinu, a roditelje da brinu o tome. Hvala svim roditeljima koji su u mogućnosti aktivno pomagati svojoj djeci, ali molim da se poštuje osnovno pravilo da učenik sam rješava zadano. Ukoliko nešto ne razumije ili ne može, slobodno može kontaktirati učiteljekoji će mu pomoći. Samo na taj način će učenici imati koristi od nastave nadaljinu. Ukoliko imate bilo kakvih teškoća, molim vas javite se razrednicima, pedagoškoj službi ili meni na službeni e-mail škole. Do trenutka koji svi željno iščekujemo - povratka u školu, pozdravljam vas i želim vam uspješan rad. Čuvajte se.

Jadranka Bjelica, ravnateljica

Zagreb, 1.4.2020.

/.. Preuzmite dokument >>

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 27. ožujka 2020. - 09,00h

Raspored za B turnus 30.3.2020. - 03.04.2020

Predmetna nastava

Raspored za B turnus 30.3.2020. - 03.04.2020

Razredna nastava

/.. Raspored - 1a >>

/.. Raspored - 1.b >>

/.. Raspored - 2.a >>

/.. Raspored - 2.b >>

/.. Raspored – 3.a >>

/.. Raspored – 3.b >>

/.. Raspored – 4.a >>

/.. Raspored – 4.b >>

 

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 20. ožujka 2020. - 08,00h

Microsoft Teams - linkovi razreda

/.. OSFKF - 5.a >>

/.. OSFKF - 6.a >>

/.. OSFKF - 6.b >>

/.. OSFKF - 7.a >>

/.. OSFKF – 7.b >>

/.. OSFKF – 8.a >>

/.. OSFKF – 8.b >>

 

/.. Preuzmite dokument >>

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 17. ožujka 2020. - 16,00h

Poštovani roditelji,


od srijede 18.3.2020. našim će učenicima od 5. do 8. razreda biti organizirana nastava na daljinu prema Nastavnom planu i programu i Godišnjem kurikulumu predmeta.

Nastava za učenike od 5. do 8. razreda – predmetna nastava, odvijat će se u virtualnoj učionici prema redovnom rasporedu sati naše škole – B-turnus. U timovima-razredima će predmetni učitelji objavljivati zadatke, upute, datoteke i rokove za izvršavanje zadanih obveza. Sve će se aktivno odvijati u Microsoft alatu „Teams“ na stranici:       Office365.skole.hr

Ukoliko se neki učenik ne može prijaviti u sustav, potrebno je obavijestiti razrednika.


Ukoliko aplikacija „Teams“ iz nekog razloga ne može raditi, materijali će se dostavljati drugim kanalima to jest elektronskom poštom. Preporuka je Ministarstva da učenici za to koriste svoj službeni školski mail webmail@skole.hr.

Učenici ne trebaju pristupiti „Teams“-u ili e-mailu u točno određeno vrijeme, već to mogu napraviti u bilo kojem trenutku tijekom dana.


Svi korisnici-sudionici virtualne učionice trebaju se pridržavati  Pravila ponašanja i komuniciranja u online okruženju.


Zahvaljujemo na podršci i strpljenju.


S poštovanjem                            
Ravnateljica Jadranka Bjelica prof.

/.. Preuzmite dokument >>

 

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 16. ožujka 2020. - 19,00h

/.. Preuzmite dokument >>

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 16. ožujka 2020. - 15,00h

Obavijest za učenike i roditelje


Molimo roditelje da svoju djecu upozore na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede ista pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici u školi. Što znači da učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice i dobiti pedagoške mjere.

Do daljnjega odgađaju se razredne i predmetne informacije za roditelje. Roditelji informacije mogu dobiti putem e-maila učitelja ili telefonom.

 

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 16. ožujka 2020. - 16,00h

Tele2 učenicima omogućava besplatan podatkovni promet

za korištenje edukativnih sadržaja dok traje nastava na daljinu

Zagreb, 13. ožujka 2020.–U izvanrednim okolnostima zbog koronavirusa u Hrvatskoj, Tele2 svim učenicima koji koriste Tele2 mrežu, bez obzira radi li se o korisnicima na bonove, pretplatnicima ili korisnicima pokućnog interneta, omogućava besplatan podatkovni promet za korištenjeedukativnih sadržaja u sklopuCARNetove mreže za školu na daljinu. Do sada su te sadržaje besplatno koristili samo učenici u sklopu obrazovne reforme Škola za život, a sada besplatan pristup preko Tele2 mobilne mreže imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj s elektroničkim identitetom u CARNetovom sustavu AAI@EduHr. Podatkovni prometza korištenje nastavnih sadržaja je besplatan preko Tele2 mobilne mreže od 16. ožujka 2020. godine sve dok traje organizacija nastave na daljinu uslijed koronavirusa u Hrvatskoj.

/.. Preuzmite obavijest >>

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 16. ožujka 2020. - 08,00h

NASTAVA NA DALJINU – OBAVIJEST UČENICIMA 5.- 8. razreda

UPUTE ZA UKLJUČIVANJE U Microsoft Teams:

* Napomena: Trenutno postoje poteškoće s aktiviranjem novih Microsoft Office365 računa putem ove stranice. Microsoft u suradnji s CARNET-om radi na hitnom otklanjanju poteškoća. Molimo vas za strpljenje i razumijevanje obzirom na opterećenost sustava na globalnoj razini.

 

/.. Preuzmite obavijest >>

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 13. ožujka 2020. - 16,30h

OD PONEDJELJKA 16. ožujka 2020. neće se održavati nastava u školi.


Za sve učenike isti dan kreće online nastava – nastava na daljinu koja će se odvijati prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja: link

https://mzo.gov.hr/


MOLE SE UČENICI I RODITELJI DA REDOVITO PRATE OBAVIJESTI.

/.. Preuzmite obavijest >>

 

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 13. ožujka 2020. - 16,00h

NASTAVA NA DALJINU - UPUTE


Naša je škola u postupku priprema aktivnosti vezanih za uvođenje nastave na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije. Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. u osnovnim škola neće se odvijati nastava u školama već na daljinu-online.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastaveprema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem.

 

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati video snimku predavanja, kao i dodatne radne materijale.


Dodatno Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8.00 do 14.00 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNET-a.
Naša će škola iste informacije prenositi i na svojim mrežnim stranicama.

Naša će škola iste informacije prenositi i na svojim mrežnim stranicama

/.. Preuzmite obavijest >>

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 13. ožujka 2020. - 12,30h

Poštovani roditelji,

Ukoliko vašem djetetu – našem učeniku, kod kuće nije osiguran pristup računalu ili internet, molimo javite se u školu.

 

S poštovanjem,

 

Jadranka Bjelica, ravnateljica
Osnovna škola Frana Krste Frankopana

POSTAVLJENA OBAVIJEST: 12. ožujka 2020. - 17,30h

Poštovani roditelji,

s obzirom na informacije u medijima o mogućnosti uvođenja nastave na daljinu želim vas obavijestiti kako postupamo u skladu sa smjernicama Ministarstva znanosti i obrazovanja te ćemo napraviti sve potrebne tehničke pripreme.


Danas i sutra ćemo otvoriti virtualne učionice za predmetnu nastavu, a razredna nastava će oformiti razredne grupe (Viber, WhatsApp, e-mail i sl.). U svrhu uključivanja u navedene učionice/grupe roditelji i učenici će dobiti pravovremene informacije i upute što učiniti kako bi sustav funkcionirao.


U slučaju da će škole nastaviti s radom sve navedeno će učiteljima, učenicima i roditeljima poslužiti kao dodatni alat u odgojno-obrazovnom radu.

 

S poštovanjem,

 

Jadranka Bjelica, ravnateljica
Osnovna škola Frana Krste Frankopana